Fri frakt på ordrar över 600kr

Storleksguide

Storleksguide - ringar

Är du osäker på vilken ringstorlek du ska välja? För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att köpa rätt storlek har vi här satt ihop en storleksguide med tips för att hitta rätt storlek.

Det finns ett flertal olika måttsystem för ringstorlekar världen över. I endel länder mäter man ringens invändiga omkrets (mm), i endel mäter man den invändiga diametern (mm) medan man i andra länder har egna måttsystem med bokstäver/siffror. Vi tillverkar i huvudsak våra ringar enligt US/CAN måttsystem vilket innebär storlekar som 6, 7, 8 osv.

Om du vet vilken storlek du har kan du enkelt omvandla det till ringmåttet som vi använder i vår omvandlingstabell nedan.

Om du är osäker på vilken storlek du ska välja finns det flera sätt att ta reda på det. Nedan kommer två enkla alternativ till att komma fram till rätt storlek. Använd dig sedan av konverteringstabellen nedan för att omvandla din storlek till US/CAN, vår mest förekommande storlek (US/CAN) är markerade i listan.

Alternativ 1:

Om du har en ring som du vet passar kan du mäta dess inre diameter (mm) med ett skjutmått/linjal. Vi rekommenderar ett skjutmått för att få fram ett så säkert mått som möjligt. Mät på ringens bredaste ställe och gärna mer än en gång. När du har måttet kan du enkelt omvandla det till US/CAN som vi använder oss utav i tabellen nedan.

Alternativ 2:

Ta exempelvis en bit snöre eller en bit papper och linda runt fingret. Markera punkterna där de två ändarna möts. Mät sedan snöret eller pappret med en linjal i mm. Omvandla sedan millimetermåttet till US/CAN måttsystem. Det går också bra att mäta den invändiga omkretsen på en ring du vet passar, dessa två mått motsvarar varandra.

Viktigt att tänka på

Något som kan vara bra att tänka på vid mätning av ringstorlek är att fingrarna varierar i storlek under dagen. Det kan därför vara bra att mäta fingret flera gånger utspritt under dagen för att få ett så korrekt mått som möjligt. Normalt är fingrarna mindre när det är kallt eller på morgonen. På kvällarna eller vid varmare temperaturer är fingrarna ofta lite svullna. 

Hur man vill att passformen ska vara är en smaksak och väldigt individuellt men det viktigaste är att den sitter tillräckligt tight för att inte ramla av men löst nog så den sitter bekvämt och glider på fingret relativt enkelt när du sätter på dig den.

Om man har större leder är vårt tips att ha det i åtanke när man ska välja storlek. Det kan vara så att du då behöver beställa en något större storlek än vad mätningen anger för att du smidigt ska få på dig ringen på rätt ställe.

Storleken på våra ringar kan upplevas något olika beroende på modell exempelvis beroende på om ringen har en välvd eller rak insida eller om ringens skena är bred eller smal.

Vi vill göra er uppmärksamma på att detta enbart är en guide och vi kan inte ansvara för eventuella fel med ringstorlekar. Om du känner dig osäker på ditt val kan du alltid kontakta oss för rådgivning.

Observera att du alltid har 14 dagars ångerrätt när du köper smycken från oss. Skulle inte ringstorleken passa så har du alltid möjlighet att byta storlek.

 

Logga in
Skapa ett konto
Återställ lösenord